Ultimele stiri

Prăjitură cu portocale

prajitura cu portocala

Ingrediente (8 porţii)

5 linguri lapte
5 linguri zahăr
5 linguri făină
5 linguri ulei
1/2 pliculeţ praf de copt
2 căni făină
1 linguriţă esenţă de portocale

Pentru umplutură

1 pliculeţ praf de budincă de vanilie
500 ml lapte
8 linguri zahăr
200 g brânză de vaci
3 linguri griş
zeama de la două portocale
coaja de la o lămâie
4 ouă
3 linguri nucă de cocos pentru decor

Mod de preparare

pentru aluat, amesteci ingredientele şi frămânţi o cocă potrivit de tare. dacă mai este nevoie mai adaugi puţină făină. Îl laşi să se odihnească la rece până pregăteşti umplutura.

Amesteci praful de budincă cu laptele şi zahărul şi le pui pe foc mic până se îngroaşă, după care laşi să se răcească. Baţi ouăle spumă, adaugi brânza de vaci, grişul, coaja de lămâie şi zeama de la portocale şi mixezi foarte bine. Adaugi treptat budinca rece, mixând continuu.

Împarţi aluatul în trei şi întinzi trei foi de 30X10 cm. Tai marginile pentru a fi perfect drepte. Întinzi prima foaie într-o tavă dreptunghiulară mai înaltă (poate fi şi de cozonac) unsă şi tapetată, pui jumătate din cremă, pui a doua foaie, torni restul de cremă şi acoperi cu ultima, apoi apeşi uşor prăjitura.

O introduci în cuptorul preîncălzit timp de 50 de minute, după care o laşi să se răcească în formă. O scoţi din formă şi o presari cu nucă de cocos, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*