Ultimele stiri

Prăjitură cu zmeură

prajitura cu zmeura

Ingrediente:

Pentru blat:

220 g făină
220 g zahăr
7 ouă
un vârf de cuţit de sare
2 linguri cacao

Pentru cremă:

1 kg smântână 30% grăsime
150 g zahăr
300 g zmeură
50 g cacao
unt pentru uns tava

Mod de preparare:

Baţi ouăle cu sarea şi zahărul aproximativ 30 de minute, până când amestecul îşi triplează volumul. Amesteci făina cu pudra de cacao şi o torni în ploaie în compoziţia cu ouă, amestecând continuu. Aluatul obţinut îl pui într-o tavă tapetată cu unt şi făină şi-l dai la cuptorul preîncălzit 25 de minute, până se rumeneşte. Este important ca în timpul coacerii să nu deschizi uşa cuptorului, iar când blatul este gata, îl laşi să se răcească în cuptor cel puţin 30 de minute. Pentru cremă, baţi smântâna cu zahărul până obţii o cremă densă. Aşezi blatul pe o tavă, pui zmeura, apoi crema şi presari cacaua. Dai prăjitura la rece pentru 2 ore înainte să o serveşti, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*