Ultimele stiri

Prăjitură delicioasă cu mascarpone şi ciocolată

prajitura cu mascarpone si ciocolata

INGREDIENTE:

Pentru blat : 250 g unt

100 g ciocolata

200 g zahar

2 linguri pline cu cacao

150 g branza mascarpone

3 oua mari

150 g faina

un praf de sare

Pentru crema: 350 g mascarpone

100 g lapte condensat

putina esenta de vanilie

8 g gelatina

Pentru glazura: 200 g ciocolata

100 ml frisca lichida

50 g unt

MOD DE PREPARARE:

Topim untul cu ciocolata pe baie de aburi, adaugam zaharul si cacao, mascarpone, ouale si faina cernuta impreuna cu sarea. Amestecam bine si turnam intr-o tava nu foarte mare si tapetata cu hartie de copt. Nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 160 º C pentru 40-45 minute.

Pentru crema: Lasam gelatina la hidratat in 50 g apa vreo 10 minute, mascarpone la temperatura camerei il amestecam cu laptele condensat si esenta, apoi adaugam gelatina topita pe baie de aburi si turnam peste blatul care deja s-a racit putin.

Pentru glazura: Intr-o cratita incalzim frisca cu untul pana la puncul de fierbere si turnam peste ciocolata rupta in bucatele mici, lasam cateva minute si apoi amestecam bine pana ciocolata este complet topita. Turnam peste crema de branza, nivelam si se lasa la rece pentru doua ore, scrie A1.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*