Ultimele stiri

Prajitura ROATA TRASURII lui MOS CRACIUN cu cremă din lapte SOLE

Prajitura ROATA TRASURII lui MOS CRACIUN cu cremă din lapte SOLE

Pentru ca anul acesta zapada lipseste cu desavarsire, Mos Craciun va veni nu cu sania, ci va inhama renii la trasura sa magica…  De aceea va propun o prajitura sugestiva in acest sens.

Prajitura ROATA TRASURII lui MOS CRACIUN cu cremă din lapte SOLE

Reteta postata de Levente

Ingredientele necesare:
Blatul:
8 oua,
350g zahar pudra,
8 linguri apa fierbinte,
2 linguri cacao,
250 g faina,
1 praf de copt.

Crema de vanilie:
500 ml lapte de consum SOLE de 1,5%grasime,
5 linguri faina,
1 pachet de 200 g unt SOLE de 62% grasime.

Glazura rece de ciocolata:
200 g zahar pudra,
1 lingura cacao,
1 lingura ulei si apa clocotita pana se omogenizeaza.

Modul de preparare:
Blatul: 8 galbenusuri de oua se freaca cu 350g zahar pudra si 8 linguri apa fierbinte.  Se adauga 2 linguri cacao, 250 g faina, 1 praf de copt si albusurile batute spuma. Se coace in tava unsa si tapetata cu faina Cand se raceste, blatul se decupeaza sub forma rotunda cu forma sau cu gura unui pahar; fiecare rondela se taie in doua pe grosime,astfel incat fiecare roata de trasura sa se poata lipi ca un fursec si se ung cu crema de vanilie, inclusiv pe margine.
Crema de vanilie: 500 ml lapte SOLE, 5 linguri faina se fierb; se da compoziția la racot si apoi se amesteca cu 200 g unt SOLE frecat spuma. Fiecare roata se tavaleste pe marginile date cu crema prin nuca de cocos sau nuca macinata. Pe deasupra se adauga glazura de ciocolata.
Glazura rece de ciocolata: 200 g zahar pudra, 1 lingura cacao, 1 lingura ulei si apa clocotita pana se omogenizeaza.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*