Ultimele stiri

Pui cu ciuperci

pui cu ciuperci

Ingrediente pentru pui cu ciuperci:

1 piept de pui
500 g ciuperci
100 ml vin alb
1 baghetă
3 căței usturoi
2 linguri făină
sare
piper
cimbru
ulei

Mod de preparare al reţetei de pui cu ciuperci:

Se curăță ciupercile, se spală bine, apoi se taie felii, se opăresc în apă cu sare și se scot într-o strecurătoare. Se încing trei linguri de ulei într-o tigaie, se pune pieptul de pui întreg dat prin făină, apoi ciupercile și se călesc câteva minute. Se stinge totul cu vinul alb, se adaugă usturoiul pisat și se lasă să se înăbușe la foc mic.

Când carnea este pătrunsă, se pun sare și piper, după gust, puțin cimbru și se mai lasă 5 minute fără capac, să se aurească friptura. Se taie oblic un sfert de baghetă, se prăjește pe grill, se unge cu usturoi și ulei de măsline și se așază pe o farfurie. Se pune peste ea pieptul de pui, se adaugă ciupercile și sosul format în tigaie și se presară cu cimbru proaspăt, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*