Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Chec pufos cu prune

chec pufos cu prune

Ce ai nevoie:

200 g făină
200 g zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
6 ouă
3 linguri ulei
300 g prune brumării

Mod de preparare:

Se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul treptat şi se bate în continuare până se obţine o compoziţie ca de bezea. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul şi se amestecă delicat cu albuşurile. Se adaugă zahărul vanilat şi făina în ploaie. Se opăresc prunele, se clătesc cu apă rece, se curăţă de pieliţe, se scot sâmburii şi se taie cuburi. Se toarnă jumătate din aluat într-o tavă mare de cozonac (sau două mici de chec) tapetată cu folie specială de copt, se adaugă prune tăvălite prin făină, apoi se toarnă restul aluatului şi se pun deasupra restul prunelor. Se coace în cuptorul preîncălzit circa 40 de minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*