Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Ciorbă de văcuţă cu borş de casă

ciorba de vacuta cu bors de casa

Ingrediente:

750 g carne de vită
1 ceapă mare
1 morcov
100 g ţelină
1 cutie roşii în bulion
1 ardei gras
2 cartofi
1 legătură leuştean
500 ml borş
boia dulce
piper
sare
ardei iute

Mod de preparare:

Tai carnea cubuleţe, o speli, o acoperi cu apă şi o pui la fiert. După ce se opăreşte, o scurgi, o speli cu apă rece şi o pui din nou la fiert cu patru litri de apă. Spumezi.

Când carnea este aproape fiartă, pui legumele curăţate (mai puţin cartofii), spălate şi tăiate mărunt şi laşi pe foc până când legumele sunt fierte. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, roşiile în bulion tocate, boia, sare și piper, după gust, şi mai laşi 15-20 de minute, la foc mic. Torni borşul fiert separat şi spumuit. Iei oala de pe foc şi presari leuşteanul tocat. Acoperi cu un capac 10 minute să se aromatizeze, după care o serveşti cu un ardei iute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*