Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Ciorbă de varză cu afumătură

ciorba de varza cu afumatura

Ingrediente:

1/2 varză acră
2 morcovi
1 ciolan mic afumat
2 linguri ulei
1 lingură făină
1 ceapă
2 linguri boia dulce
1 lingură pastă de tomate
piper
sare

Cum se prepară:

Se aşază ciolanul afumat în apă rece pentru circa o oră, apoi se spală de mai multe ori cu apă călduţă. Se pune la fiert în apă rece pentru aproximativ 40 de minute, la foc mic. Se scoate carnea, se ­dezosează şi se păstrează caldă.

Separat, se căleşte ceapa tocată mărunt în ulei bine încins, se adaugă făina şi boiaua de ardei, amestecând permanent. Se stinge cu doi litri de apă, turnată treptat ­ca să nu se facă cocoloaşe, şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă apoi 750 ml apă caldă, varza tăiată fideluţă, morcovii feliaţi, bucăţile de ciolan,sare şi piper, după gust. Se acoperă vasul şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, 25 de minute,se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă 10 minute, până când varza este bine pătrunsă. Se poate acri cu zeamă de varză, dar este delicioasă şi aşa, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*