REŢETA ZILEI: Friptură de porc la tigaie
Ingrediente:
600 g pulpă de porc
3 linguri ulei
1 ceapă mică
1 morcov
3-4 bureţi „gălbiori”
2-3 căţei de usturoi
sare
piper
Pentru sosul marinat:
1 pahar de vin alb
2 linguri zeamă
de lămâie
2-3 frunze de salvie proaspete sau uscate
sare
piper
Pentru garnitură:
4 cartofi potriviţi
2 linguri ulei
Cum se prepară:
Se amestecă vinul, zeama de lămâie, frunzele de salvie tăiate bucăţi mari, sare şi piper. Se pune carnea porţionată şi se lasă la macerat câteva ore. Se taie ceapa rondele, morcovul bucăţi mici, usturoiul se toacă mărunt, se rumenesc uşor în ulei, apoi se scot deoparte.
În grăsimea rămasă, se pune carnea scursă de sosul în care s-a macerat şi se prăjeşte 3-4 minute. Se adaugă ciupercile tăiate bucăţi şi se mai lasă 5-6 minute, la foc iute. Se adaugă legumele, se pune sare şi piper, după gust, şi se mai lasă câteva minute. Separat, se curăţă cartofii de coajă, se taie felii, se condimentează cu sare, piper, se stropesc cu ulei, se aşază într-o tavă tapetată cu pergament şi se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Se servesc împreună cu friptură, scrie Click.
Scrie un comentariu