REŢETA ZILEI: Plăcintă ţărănească cu conopidă
Ingrediente:
Pentru aluat:
300 g făină
1 lingură oţet
½ linguriţă sare
200 ml apă călduţă
Pentru umplutură:
1 conopidă mare, deasă şi albă
100 g brânză de oi
3 ouă
3 linguri smântână groasă
100 g unt pentru uns foile
nucşoară rasă
seminţe de anason
sare
piper
Cum se prepară:
Se desface conopida bucheţele, se spală bine sub jet de apă rece, se lasă apoi circa 20 de minute în apă cu puţin oţet. Se clătesc din nou cu apă rece şi apoi se fierb în apă cu sare circa 10 minute, se scurg de apă şi se mixează până se transformă într-un piure fin.
Piureul de conopidă se amestecă cu brânza de oi sfărâmată, ouăle bătute, smântâna, nucşoară rasă şi seminţe de anason, sare şi piper, după gust. Din ingredientele menţionate se frământă un aluat omogen şi elastic, din care se întind foi subţiri de ştrudel. Se ung cu unt topit, se umplu cu compoziţia de conopidă cu brânză şi se rulează. Se aşază într-o tavă unsă cu puţin unt şi se coc circa 35-40 de minute, la temperatură potrivită, până se rumenesc frumos deasupra. După ce se răcoreşte puţin, se taie felii groase şi se serveşte, scrie Click.
Scrie un comentariu