REŢETA ZILEI: Sufleu de cartofi cu brânză
Ingrediente:
5-6 cartofi (albi, pentru piure)
250 g brânză telemea de oi
2 linguri unt
200 ml lapte
3 ouă mari
Preparare:
Cureţi cartofii de coajă, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa, zdrobeşti cartofii cu presa de piure, adaugi untul, gălbenuşurile, laptele, brânza rasă şi amesteci bine. Separat, baţi albuşurile spumă tare şi le încorporezi uşor în piure, cu mişcări de jos în sus.Torni compoziţia într-o formă termorezistentă unsă cu unt şi coci, la foc potrivit, circa 35-40 de minute. În primele 20 de minute nu deschizi uşa cuptorului, pentru a împiedica „lăsarea” sufleului. Îl serveşti cald, cu sau fără smântână adăugată deasupra, scrie Click.
Scrie un comentariu