Ultimele stiri

REŢETA ZILEI: Supă-cremă de linte roşie

supa-crema de linte rosie

Ingrediente:

300 g linte roşie
2 cartofi mari albi
1 ceapă
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
2 linguri ulei
100 ml suc de roşii
verdeaţă
sare
piper

Cum se prepară:

Se alege lintea, se spală şi se pune la fiert. Se adaugă ceapa tăiată bucăţi potrivite, morcovul, rădăcina de pătrunjel, rase sau tăiate felii subţiri, cartofii tăiaţi cubuleţe. Se lasă să fiarbă circa 20-30 de minute până când toate legumele sunt bine pătrunse.Se pasează ingredientele cu blenderul (sau se trec prin sită), se pun din nou la foc, adăugându-se sucul de roşii, uleiul, verdeaţă, sare şi piper, după gust. Se mai lasă să dea în 2-3 clocote, apoi se ia de pe foc. Se serveşte caldă, cu smântână şi crutoane prăjite, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*