Ultimele stiri

Roșii la cuptor umplute cu carne de vită

rosii la cuptor umplute cu carne de vita

Ingrediente:

8 roşii potrivite
300 g carne de vită
3 linguri ulei
1 ceapă
1 morcov
1 ardei
frunze de ţelină
pătrunjel verde
sare
piper

Pentru garnitură:

150 g orez cu bobul lunguieţ
2 linguri ulei
200 ml supă de legume
sare
piper
frunze de busuioc

Mod de preparare:

Tai un căpăcel fiecărei roşii, le scobeşti cu grijă şi le pui cu gura în jos să se scurgă de zeamă. Toci numai 200 g de carne, iar cealaltă parte o tai cât poţi de mic. Căleşti în ulei ceapa tăiată mărunt, adaugi morcovul dat pe răzătoare, ardeiul tăiat cubuleţe şi carnea tocată. Adaugi sare şi piper, după gust. Când carnea şi legumele sunt bine pătrunse, iei tigaia de pe foc. La tocătură adaugi frunze de ţelină şi de pătrunjel tocate, carnea tăiată mai mare, amesteci bine şi umpli roşiile cu acest amestec.

Opăreşti orezul în apă cu sare, îl strecori şi îl aşezi într-o tavă. Deasupra lui aşezi roşiile umplute, torni supa de legume condimentată cu sare şi piper, adaugi 2 linguri de ulei şi introduci tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga apă sau supă de legume. Serveşti roşiile la cuptor umplute cu carne de vită pe pat de orez şi garnisite cu frunze aromate de busuioc verde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*