Ultimele stiri

Roşii umplute cu orez

rosii umplute cu orez

Ingrediente: 6-7 roşii, 150 g orez cu bobul rotund, 1 ceapă mare, 3 linguri ulei, 200 ml supă strecurată de legume sau apă caldă, pătrunjel şi mărar verde, frunze de busuioc verde sare piper.

Mod de preparare: Speli roşiile, tai un căpăcel deasupra fiecăreia, scoţi miezul cu grijă şi le laşi, cu gura în jos, să se scurgă de zeamă. Miezul scos îl păstrezi. Între timp, tai ceapa mărunt, o căleşti în ulei bine încins până se înmoaie, adaugi orezul ales, spălat şi bine scurs şi îl căleşti împreună cu ceapa, amestecând mereu, până se rumeneşte uşor. Adaugi pulpa de roşii mixată şi laşi să fiarbă câteva minute, apoi iei tigaia de pe foc.

Condimentezi orezul cu ierburi aromate, sare şi piper, după gust, apoi umpli cu el roşiile, lăsând loc orezului să se umfle la fiert. Aşezi roşiile umplute într-un vas termorezistent, le acoperi cu capacele, torni în vas supa de legume sau apă caldă, presari puţină sare şi piper, stropeşti cu puţin ulei şi introduci vasul la cuptor pentru circa 40 de minute. Le serveşti reci, stropite cu sosul din cratiţă şi garnisite cu frunze parfumate de busuioc, scrie Click.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*