Salată de macaroane cu carne de curcan
Ingrediente: 500 g macaroane scurte, 200 g carne de curcan, 2 linguri ulei, 1 salată verde, 3 fire ceapă verde.
Pentru sosul vinegretă: 3 linguri zeamă de lămâie, 2 linguri ulei, sare, piper.
Preparare: Taie carnea de curcan fâşii, pudreaz-o cu puţină sare şi rumeneşte-o cu 2 linguri de ulei. După ce s-a rumenit, las-o deoparte să se răcească. Fierbe macaroanele „al dente“, în apă cu sare, scurge-le de apă şi aşază-le într-o salatieră mare. Adaugă carnea de curcan rumenită, salată ruptă fâşii şi ceapa verde tăiată rondele. Într-un castronel, bate uleiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul (după gust), apoi toarnă sosul peste ingredientele din salatieră. Amestecă uşor şi serveşte imediat, scrie Click.
Scrie un comentariu