Ultimele stiri

Şarlotă de pepene roşu

sarlota de pepene rosu

Ingrediente:

1 pepene roşu
6 foi gelatină
2 fiole esenţă vanilie
200 ml lapte
200 g iaurt gras
50 g zahăr
2 lime (lămâi verzi)
1 tub frişcă

Pentru décor:

pepene roşu
pepene galben
ciocolată

Mod de preparare
Tai câteva felii de pepene. Elimini coaja, tai în bucăţi mici, elimini seminţele şi laşi la scurs. Înmoi gelatina 10 minute în 200 ml de apă rece. Amesteci laptele cu iaurtul, adaugi zahărul, zeama de lime şi esenţa de vanilie. Scurgi apa din gelatină (laşi doar o lingură) şi o încălzeşti la foc mic, amestecând continuu, fără să fiarbă.

După ce s-a dizolvat gelatina, o torni în amestecul de lapte. Pe fundul a 6 recipiente mici aşezi bucăţi de pepene peste care torni compoziţia.
Pui desertul la frigider pentru minimum trei ore. Îl serveşti decorat cu ciocolată răzuită şi/sau „mingiuţe“ de pepene roşu sau galben, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*