Ultimele stiri

Sarmale cu ciuperci

sarmale cu ciuperci

Ingrediente

500 g ciuperci proaspete
2 cepe mari
2 morcovi
1 cană orez
2 căţei de usturoi
4 linguri pastă de tomate
2-3 kg varză murată
4 linguri ulei
1 linguriţă cimbru
2 foi de dafin
sare
piper

Mod de preparare

Cepele se curăţă şi se toacă mărunt. Morcovii se dau pe răzătoarea mare, iar ciupercile se spală, se curăţă şi se toacă mărunt. Într-o cratiţă se încinge uleiul, se pun cepele şi morcovii şi se lasă până se înmoaie puţin. Se adaugă ciupercile şi se lasă pe foc până scade zeama lăsată de acestea.

Se adaugă orezul spălat bine, usturoiul pisat, cimbrul, sare şi piper după gust şi se mai călesc câteva minute. Se pun două linguri cu pastă de tomate, se amestecă bine şi se lasă la răcit. Se desfac foile de varză, se scot cotoarele şi se taie mărimea dorită.

Se ia compoziţie cu lingura, se aşază pe foaia de varză şi se împătureşte. Se procedează la fel până la terminarea compoziţiei. Se toacă varză, se aşază pe fundul vasului în care se fierb sarmalele, se adaugă foile de dafin şi se aşază sarmalele.

Deasupra se pune varză tocată, două linguri de pastă de tomate diluată şi se toarnă apă cât să acopere sarmalele. Se fierb pe foc 30 de minute, după care se introduce vasul la cuptor pentru o oră şi jumătate, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*