Ultimele stiri

Supă-cremă de dovleac

supa-crema de dovleac

Ingrediente pentru supă-cremă de dovleac:

1 dovleac de circa 1 kg
3 cartofi albi (făinoşi)
200 ml smântână groasă
1 l apă
200 ml vin alb
1 ceapă
1 morcov
½ linguriţă ghimbir ras (opţional)
praf de chilli
1 vârf de cuţit de zahăr
sare

Modul de preparare al reţetei de supă-cremă de dovleac:

Se taie dovleacul în două, se curăţă de coajă, seminţe, fibre, apoi se taie cuburi şi se fierb în apă (puţin mai multă decât să le cuprindă) şi un praf de sare.

Separat, se fierb cartofii, ceapa, morcovul (curăţate şi tăiate cubuleţe) în apă cu un praf de sare şi un vârf de cuţit de zahăr. Când toate legumele sunt fierte, se presează cu blenderul (sau presa manuală) până se obţine un piure.

Se amestecă cele două piureuri, se adaugă vinul alb, ghimbirul ras (opţional), praf de chilli, sare, după gust, şi se lasă să dea în câteva clocote, apoi se ia de pe foc. Se adaugă smântâna, se amestecă şi se serveşte imediat, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*