Ultimele stiri

Supă de cartofi noi

supa de cartofi noi

Ingrediente:

500 g cartofi noi
4-5 bureţi uscaţi
2 linguri ulei
2 morcovi
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 felie ţelină
1 ceapă
1/2 legătură pătrunjel verde
sare
piper
2 linguri zeamă de lămâie (opţional)
smântână (opţional)

Cum se prepară:

Se curăţă legumele. Se spală şi se taie după caz şi preferinţă. Se pun într-o oală cu uleiul încins şi se călesc uşor câteva minute. Când încep să se înmoaie, se adaugă bureţii hidrataţi în prea­labil şi tăiaţi bucăţele, cartofii tăiaţi felii groase, 3 litri de apă, sare, ­după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. Se potriveşte din nou gustul de ­sare şi piper şi se adaugă zeamă de lămâie (opţional). După 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc, se pune pătrunjelul tocat, se lasă să se aromatizeze 5 minute şi se serveşte supa caldă. Opţional, se poate adăuga smântână direct în farfurie, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*