Supă de cartofi noi
Ingrediente:
500 g cartofi noi
4-5 bureţi uscaţi
2 linguri ulei
2 morcovi
1 păstârnac
1 rădăcină pătrunjel
1 felie ţelină
1 ceapă
1/2 legătură pătrunjel verde
sare
piper
2 linguri zeamă de lămâie (opţional)
smântână (opţional)
Cum se prepară:
Se curăţă legumele. Se spală şi se taie după caz şi preferinţă. Se pun într-o oală cu uleiul încins şi se călesc uşor câteva minute. Când încep să se înmoaie, se adaugă bureţii hidrataţi în prealabil şi tăiaţi bucăţele, cartofii tăiaţi felii groase, 3 litri de apă, sare, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, circa 30 de minute. Se potriveşte din nou gustul de sare şi piper şi se adaugă zeamă de lămâie (opţional). După 2-3 clocote, se ia vasul de pe foc, se pune pătrunjelul tocat, se lasă să se aromatizeze 5 minute şi se serveşte supa caldă. Opţional, se poate adăuga smântână direct în farfurie, scrie Click.
Scrie un comentariu