Ultimele stiri

Supă de găluşte

supa de galuste

Ingrediente: Pentru supă: 2 morcovi 1 cub de pui de la knorr 1 păstârnac 2 cepe verzi sare 1 ţelină

Pentru găluşte: 1 ou mare 4 linguri griş 1 lingură pătrunjel verde tocat fin.

Mod de preparare: Cureţi de coajă morcovii, ţelina şi păstârnacul, îi speli şi-i tai fâşii cât mai subţiri. Partea albă de la ceapa verde o tai feliuţe, în timp ce frunzele le tai fideluţă. Le pui la fiert cu 3 litri de apă şi sare după gust. Între timp prepari găluştele. Separi albuşul de gălbenuş. Baţi albuşul spumă tare cu puţină sare, după care adaugi gălbenuşul. După ce l-ai încorporat presari grişul în ploaie, pătrunjelul şi amesteci bine pentru a nu se forma cocoloaşe. Laşi grişul să se înmoaie 20 de minute. Formezi găluştele cu o lingură. Pentru a nu se prinde compoziţia, înmoaie după fiecare găluşcă lingura în apă rece. Ai grijă ca în momentul în care le pui în supă aceasta să nu clocotească prea tare. Le laşi să fiarbă, adaugi verdeaţa şi închizi focul, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*