Tagliatelle cu pesto şi muguri de pin
De ce ai nevoie pentru tagliatelle cu pesto și muguri de pin:
› 3 ouă
› 300 g făină
› 1 praf de sare
Pentru sosul pesto:
› 50 g busuioc proaspăt
› 30 ml ulei de măsline extravirgin
› 20 g brânză veche maturat- uscată
› 20 g muguri de pin
› 1 căţel usturoi
› zeama de la o jumătate de lămâie › sare › piper
Cum se prepară tagliatelle cu pesto și muguri de pin:
Aluatul de paste se face într-un castron amestecându-se ouăle cu un praf de sare şi cu făina şi frământându-se până devine o cocă de o consistenţă moderată.
Se presară pe masă făină şi se întinde din aluat o foaie de 1,5 mm. Se rulează şi se taie fâşii de 5-8 mm lăţime, apoi pastele obţinute se mai presară cu făină până vor fi puse la fiert.
Pentru sos, se pun în blender toate ingredientele şi pasezi până devin o pastă moale. Se potriveşte la final gustul de sare, piper şi lămâie. Pastele proaspete se fierb maximum 1 minut în apă cu sare (1 lingură de sare la 5 litri de apă). Între timp, se căleşte sosul pesto 30 de secunde, se pun pastele scurse, o lingură de zeamă în care au fiert şi se amestecă bine.
Se servesc cât mai fierbinţi, cu puţin parmezan şi ulei de măsline presărat deasupra, scrie Click.
Scrie un comentariu