Ultimele stiri

Tartă cu afumătură

tarta cu afumatura

Ingrediente

Pentru aluat

250 g făină
1 ou
100 g unt rece
2 linguri apă rece
1 praf de sare

Pentru umplutură

150 g şuncă afumată
200 g piept de pui fiert
100 g telemea de oi sau caşcaval
5 ouă
200 ml smântână groasă
verdeaţă
nucşoară rasă
piper

Amesteci făina cu oul şi un praf de sare. Adaugi untul tăiat bucăţele şi frămânţi cu degetele până se formează o compoziţie nisipoasă. Adaugi apoi apă rece şi frămânţi un aluat omogen
şi elastic. Îl laşi la rece circa 30 de minute.

Întinzi aluatul în foaie subţire şi îmbraci cu ea o formă de tartă, unsă şi tapetată. Amesteci brânza, pieptul de pui şi şunca tăiate bucăţele, ouăle, smântâna, verdeaţă, nucşoară
rasă şi piper, după gust, apoi le torni în formă.

Introduci forma în cuptorul bine încins circa 45 de de minute, până se încheagă umplutura şi se rumeneşte frumos deasupra. Laşi plăcinta să se răcorească în formă şi apoi o tai felii pentru a o servi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*