Tartă cu banane şi kiwi
Ingrediente:
Pentru aluat:
100 ml ulei
350 g făină
100 ml apă caldă
1 vârf cuţit drojdie uscată
1 praf de sare
Pentru sirop, umplutură şi decor:
100 ml apă
2 linguri zahăr
2 banane
2 kiwi
1 plic gelatin incoloră pentru ornat
frişcă
Preparare:
1. Amesteci ingredientele pentru aluat, frămânţi foarte bine şi laşi să se odihnească într-un loc cald timp de o oră.
2. Întinzi o foaie cu care îmbraci o formă de tartă, unsă şi tapetată cu făină. Presezi aluatul de marginea tăvii, o dai la congelator 10 minute, apoi îi pui câteva boabe de fasole şi o coci la foc potrivit în cuptorul foarte bine încins. Când este coaptă, o scoţi din formă, arunci boabele de fasole şi laşi tarta la răcit.
3. Peste tartă pui un sirop pe care îl prepari prin fierberea a 100 ml apă cu două linguri zahăr sau mai mult, după gust. Aşezi fructele tăiate felii (foloseşte-ţi imaginaţia şi pune-le alternând culorile), torni gelatina preparată aşa cum scrie pe plic şi serveşti cu frişcă vegetală, scrie Click.
Scrie un comentariu