Ultimele stiri

Tartă cu brânză și roșii

tarta cu branza si rosii

Ingrediente:

500 g făină
170 g unt
150 ml lapte
4 linguri smântână
1 praf de sare

Pentru umplutură:

400 g telemea de oi sau de capră
3 ouă
10 roşii cherry
1 linguriţă oregano uscat
2 linguri ulei de măsline
busuioc proaspăt pentru servit

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu laptele, smântâna şi praful de sare până se omogenizează compoziţia. Se adaugă untul şi se împătureşte aluatul de 3 ori, lăsându-se la rece între împăturiri câte 15 minute. Se întinde o foaie de aluat cu care se tapetează interiorul unei tăvi sau al unei forme de tartă. Se înţeapă cu furculiţa în mai multe locuri să nu se umfle la copt.

Separat, se trece brânza prin răzătoarea cu ochiuri mici, se amestecă cu gălbenuşurile, adăugate pe rând, sare şi piper, după gust, iar la sfârşit se pun albuşurile bătute spumă tare. Compoziţia se toarnă peste foaia de tartă şi se garniseşte cu roşiile tăiate în jumătate. Deasupra se presară oregano, se pun frunzuliţe de busuioc, se stropeşte cu ulei de măsline şi se coace, la foc potrivit, aproximativ 35-40 de minute. Tarta cu brânză şi roşii se serveşte imediat, cu puţin ulei de măsline adăugat cât este caldă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*