Tartă cu cireșe
Ingrediente:
250 g unt
250 g zahăr
250 g făină
4 ouă
1 praf de sare
1 kg cireşe
50 g alune
1 pliculeţ gelatină roşie de decor
Cum se prepară:
Se curăţă cireşele, se presară cu 2-3 linguri de zahăr şi se lasă la rece 30 de minute. Între timp, se freacă spumă untul cu zahărul. Se adaugă sarea, gălbenuşurile, pe rând, făina în ploaie, iar la sfârşit se încorporează uşor albuşurile bătute spumă. Se pune aluatul în forma de tartă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Deasupra se pun cireşele scurse bine. Se introduce forma în cuptorul bine încins pentru aproximativ 40 de minute. Peste tarta cu cireşe răcită se toarnă gelatina preparată cum scrie pe plic şi se presară alunele zdrobite, scrie Click.
Scrie un comentariu