Ultimele stiri

Tartă cu roşii caramelizate

tarta cu rosii caramelizate

Ingrediente:

Pentru primul aluat:

1 gălbenuş
200 g făină
1 praf de sare
50 ml apă minerală
100 ml iaurt gros

Pentru al doilea aluat (de împachetat):

75 g unt
3 linguri făină

Pentru umplutură:

2 linguri unt
20 roşii cherry
3 linguri zahăr
½ linguriţă oţet de mere
2 linguri măsline tocate
frunze proaspete de cimbru
rozmarin proaspăt pentru decor
sare
piper

Preparare:

Amesteci gălbenuşul, praful de sare, apa minerală, iaurtul, făina şi frămânţi un aluat neted şi elastic. Separat, frămânţi untul cu trei linguri de făină şi obţii aluatul al doilea. Întinzi cele două aluaturi, le aşezi unul peste altul, le împătureşti de mai multe ori şi dai la frigider pentru 30 de minute. Repeţi operaţiunea încă de două ori şi laşi alua­tul obţinut la frigider până prepari umplutura.

Topeşti untul într-o tigaie mare, la foc potrivit. Adaugi zahărul, o lingură de apă şi laşi să fiarbă până când începe să se coloreze, adaugi oţetul şi roşiile şi le laşi să se caramelizeze, la foc mic, 5-10 minute, apoi le iei de pe foc.Întinzi aluatul în forma de tartă, presari măslinele tocate, frunze de cimbru tocate şi răstorni deasupra roşiile caramelizate în aşa fel încât partea caramelizată să fie deasupra. Pudrezi cu sare şi piper, ­după gust, şi introduci forma la cuptor pentru circa 25 de minute. Serveşti tarta caldă sau rece, decorată cu o crenguţă de rozmarin, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*