Ultimele stiri

Timișoreni cu care ne mândrim! Călin Drăgan, managerul Coca-Cola Japonia: „Nimic nu vine fără efort”

calin dragan

Călin Drăgan este unul din timișorenii cu care ne mândrim. În urmă cu 21 de ani, bărbatul se angaja în depozitul Coca-Cola din Timișoara, după ce a văzut un anunț în ziar, iar acum a ajuns în fruntea Coca-Coca Japonia. Care este secretul? Multă muncă și un pic de noroc, așa cum recunoaște timișoreanul.

Călin Drăgan a fost ales, în acest an, de către o revistă din Japonia, managerul anului. Mai mult, la cei 48 de ani ai săi, timișoreanul este unul din cei mai tineri manageri din Țara Soarelui Răsare. „Un manager tânăr în Japonia este o raritate pentru că cultura japoneză este foarte diferită de cea din Europa, dar lumea plânge la același lucru, râde la același lucru, reacționează cam în același fel la toți stimulii. Managerii care au fost premiați anul acesta în Japonia au fost cu cel puțin zece ani mai mari decât mine” a povestit, ieri, Călin Drăgan, în cadrul unei întâlniri cu studenții de la Universitatea Politehnica din Timișoara.

Bărbatul a terminat liceul la Colegiul Bănățean din oraș, apoi Facultatea de Mecanică Fină din cadrul UPT, însă înainte și-a dorit să intre la Construcții, dar pentru că nu a învățat, a picat examenul de admitere. După facultate, primul loc de muncă, a reprezentat și ultimul pentru Călin Drăgan. În timp, timișoreanul a tot fost promovat, nu înainte de a fi trimis „să facă școală”, să învețe mai multe despre management în diferite țări din Europa.

„Au fost ani în care am învățat încontinuu și nu-mi pare rău acum pentru că am reușit să cresc în interiorul aceleiași companii. Sunt în Japonia de patru ani și sunt fericit să servesc cel mai puternic brand din lume”, spune timișoreanul. În anul 2011, Călin Drăgan a ajuns manager al Coca-Cola Japonia, o afacere de patru miliarde de euro și 8.000 de angajați.

„Poți să fi patriot chiar dacă ai plecat din țară”

Călin Drăgan consideră că poți să fi patriot chiar dacă lucrezi în afara țării. „Eu mi-s timişorean şi nu am abdicat de la acest lucru. Faptul că sunt în Japonia nu mă face mai puţin patriot. Faptul că rămâneţi să lucraţi în ţară nu ţine de patriotism. Forţa de muncă e un produs. În măsura în care puteţi să îl vindeţi cât mai scump, mergeţi să faceţi lucrul acesta. Deci, dacă aveţi ocazia să mergeţi să lucraţi în străinătate, faceţi-o. Prin natură am văzut că, dacă nu simţi focul la turul pantalonului, nu te apuci de treabă. Am observat că oamenii de succes lucrează programat, că iau decizii în situaţii de criză. Un mixt între cele două lucruri este necesar”, a afirmat Călin Drăgan.

Pentru a ajunge în vârf, în fruntea unei companii, este nevoie de mai multe lucruri, consideră timișoreanul. „Trebuie o doză mare de noroc, doar că norocul și-l face și omul cu mâna lui. Se spune că nu este suficient să lucrezi din greu, eu vreau să spun că nu este suficient, doar că este o condiție obligatorie să muncești din greu. Nu vine nimic fără efort, iar eu îmi aduc aminte primii ani la Coca-Cola când colegii mei mergeau la Timiș la grătare, iar eu scriam rute de vânzare cu pixul. În viață, sunt alegeri personale pe care le faci”, a explicat Călin Drăgan.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*