Ultimele stiri

Tocană de iarnă

tocana de iarna

Ingrediente

800 g carne de vită
200 g costiţă afumată
200 g cârnaţi afumaţi
50 ml ulei
1 varză murată
500 ml supă de carne (sau de legume)
300 ml vin roşu
3 cepe potrivite ca mărime
2-3 mere acrişoare
1 morcov
1 ţelină mică
1 rădăcină de pătrunjel
cimbru uscat
boia de ardei dulce
piper proaspăt măcinat
sare

Cum se prepară

Se taie varza felii groase, se aşază într-o cratiţă, se acoperă cu supă (sau cu apă caldă) şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până se înmoaie bine. Separat, se căleşte ceapa tocată în ulei bine încins.

Se adaugă morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, merele curăţate, toate tăiate cubuleţe, şi se continuă călirea până se înmoaie zarzavaturile. Separat, se prăjeşte în puţin ulei carnea porţionată, se stinge cu puţină supă şi se fierbe până este pe jumătate pătrunsă. Se adaugă costiţa şi cârnaţii tăiaţi bucăţi şi se continuă fierberea. Se pun şi legumele şi varza călită, se condimentează cu cimbru uscat, boia dulce, sare şi piper, după gust, se acoperă cu restul de supă şi vinul.

Se introduce cratiţa la cuptor pentru circa 30 de minute, pentru a se definitiva fierberea şi gustul. Se serveşte caldă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*