Ultimele stiri

Tocăniță de vită cu cartofi noi

tocanita de vita cu cartofi noi

Ingrediente:

500 g carne de vită
500 g cartofi noi cât mai mici
3 cepe
1 morcov
2 linguri smântână
500 ml supă de oase sau de legume
300 g pulpă de roşii
150 ml vin alb sec
3 linguri ulei
cimbru
sare
piper

Mod de preparare:

Tai ceapa mărunt sau julien şi o căleşti în ulei încins. Adaugi jumătate din cantitatea de supă, carnea tăiată cuburi şi un praf de sare. Acoperi vasul şi laşi să fiarbă, la foc mic, circa 40 de minute. Adaugi din când în când supă până când carnea este bine pătrunsă. Adaugi morcovul ras, cartofii întregi spălaţi bine şi laşi să fiarbă încă 15 minute. Adaugi pulpa de roşii tocată mărunt, potriveşti din nou gustul de sare şi piper, torni vinul, pui smântâna şi cimbrul şi aşezi vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, la foc mic, până scade sosul şi se rumeneşte frumos. Poftă bună! Tocmai ai gătit cea mai bună tocăniţă de vită cu cartofi noi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*