Ultimele stiri

Tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi

tocanita picanta din carne de porc cu cartofi

Ingrediente:

600 g carne de porc
2 cepe potrivite
2 căţei de usturoi
1 ardei gras roşu
2 linguri ulei
2 linguri bulion
100 ml vin alb sec
1 ardei iute
pătrunjel verde tocat
sare
piper

Pentru garnitură:

500 g cartofi
50 g unt

Mod de preparare:

Se taie carnea cuburi şi se prăjeşte, la foc iute, pe toate părţile, până începe să se rumenească uşor, apoi se scoate din grăsime şi se păstrează caldă. În grăsimea rămasă, se căleşte ceapa tocată mărunt, la foc potrivit, amestecând continuu ca să nu se ardă. Se adaugă usturoiul zdrobit, ardeiul gras tăiat cubuleţe, carnea, se stinge cu apă caldă cât să acopere totul şi se lasă să fiarbă acoperită 20-30 de minute, până se pătrunde bine carnea. Se adaugă ardeiul iute tăiat mărunt, sare şi piper, după gust, şi bulionul diluat cu vinul alb. Se lasă să fiarbă totul încă 10 minute, după care se ia vasul de pe foc.

Separat, se curăţă cartofii, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare şi cu unt. Se servesc ca garnitură alături de tocăniţă, asezonaţi cu pătrunjel verde. Gata, e momentul să te poţi lăuda cu cea mai bună tocăniţă picantă din carne de porc cu cartofi, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*