Ultimele stiri

Tort cu mere

tort cu mere

Ingrediente: Blat: 3 ouă, 5 linguri făină, 5 linguri zahăr, 1 linguriţă praf de copt.

Crema: 1 kg mere, 200 g zahăr, 2 linguriţe scorţişoară, 3 plicuri gelatină.

Decor: 200 ml frişcă lichidă, 1 întăritor frişcă, 1 linguriţă scorţişoară, baton scorţişoară. Preparare: Pentru blat batem ouăle cu zahărul, adăugăm făina şi praful de copt. Turnăm compoziţia într-o formă de tort şi punem la cuptor până se rumeneşte (15 minute la foc mic). Curăţăm merele de coajă şi scoatem cotorul.

Le tăiem feliuţe, apoi le punem într-un vas, adăugăm zahărul, scorţişoara şi punem apă cât să acopera merele, îl punem la foc până ce se înmoaie merele. Obţinem un compot din care se ia 100 grame sirop necesar pentru însiropat blatul. După ce se răceşte le facem cu blendarul, apoi pireul obţinut îl amestecăm cu gelatina.

Însiropăm blatul (neapărat în forma de copt şi să fie cu pereţi detaşabili), punem pireul de măr, lăsăm să se întărească vreo oră apoi batem frişca cu întăritorul şi acoperim blatul. Decorăm cu scorţişoară şi baton scorţişoară şi dăm la rece, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*