Ultimele stiri

Tort cu nucă

retete culinare

Ingrediente:
Blat: 6 ouă, 125 g nuci, 2 linguri ulei, 40 g făină, 100 g zahăr, 1 plic praf de copt.

Se bat albuşurile spumă adăugând treptat zahărul. Se adaugă făina, nucile măcinate, praful de copt şi gălbenuşurile frecate.  Se pune uleiul, se amestecă bine ingredientele şi se pune blatul la copt timp de 40 de minute.

Crema: 2 pachete unt sau margarină, 150 g zahăr pudră, 120 g nuci măcinate, 1 esenţă de rom. Se mixează untul cu zahărul până devin o spumă, apoi se adaugă nucile şi esenţa de rom. Se taie blatul şi se umple cu cremă.

Deasupra se ornează cu frişcă, cu nuci coapte şi măcinate sau ciocolată rasă. Se lasă la răcit înainte de servire, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*