Ultimele stiri

Tort cu pişcoturi şi fructe

tort cu piscoturi si fructe

Ingrediente

300 g pişcoturi
400 g iaurt cremos
300 g frişcă
1 cutie cu compot de piersici
2 plicuri gelatină granulată
100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie
100 g alune zdrobite

Mod de preparare

Înmoi gelatina, într-un castron, cu apă călduţă şi o laşi să se umfle 20-25 de minute. Amesteci gelatina topită şi răcită cu iaurtul, zahărul aromatizat cu vanilie şi adaugi treptat frişca. Baţi bine să se amestece. Scurgi fructele din compot şi le tai felii subţiri. Amesteci cu frişca jumătate din cantitatea de fructe şi păstrezi restul pentru decorare.

Tapetezi interiorul unei forme de tort detaşabile cu folie de aluminiu să nu se lipească de frişcă şi acoperi fundul formei de tort cu pişcoturi. Torni frişca amestecată cu fructe, nivelezi frumos la suprafaţă şi ornezi cu feliile de piersici păstrate. Laşi tortul la rece până în momentul servirii. În momentul servirii, scoţi tortul din formă, îndepărtezi folia de aluminiu şi tapetezi lateralele cu alunele zdrobite, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*