Ultimele stiri

Tortilla spaniolă

tortilla spaniola

Ingrediente: 350 g cartofi 100 g mezeluri (șuncă presată, salam, bacon) 10 ouă 60 ml lapte 125 g brânză 300 g legume (roșii, praz, dovlecei, broccoli, ardei gras, castraveți sau ciuperci) 2/3 cană ierburi aromate (busuioc, mentă sau pătrunjel) 2 lingurițe ulei sare piper

Mod de preparare: Încălziți cuptorul la 180 grade C. Curățați și tăiați cartofii după preferințe. Puneți cartofii într-un bol termorezistent, acoperiții și puneții pentru 2-3 minute în cuptorul cu microunde. Într-o tigaie, încindeți două lingurițe de ulei. Adăugați cartofii și mezelurile tăiate bucăți. Lăsați-le pe foc cam 4 minute până se rumenesc. Adăugați toate legumele în afară de roșii și gătiți pentru 2 minute până se înmoaie. Bateți ouăle, laptele și ierburile tocate. După ce le-ați bătut foarte bine, se pun în tigaie peste mezeluri și legume. Dați focul mic și lăsați să fiarbă agitând tigaia din când în când. Când ouăle au început să formeze deasupra o crustă, puneți roșiile tăiate în două și brânza rasă sau mărunțită. Adăugați sare și piper după gust. Luați tigaie de pe foc și dați-o la cuptor pentru 20 – 25 de minute. La sfârșit, presărați câteva frunze de pătrunjel, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*