Ultimele stiri

Consiliul Județean Timiș a acordat 1.250.000 de lei pentru dezinsecție

Tânțarii creează mari probleme timișorenilor. În cadrul ședinței de astăzi de la Consiliul Județean, aleșii locali au discutat minute în șir pe tema dezinsecției.

Consilierul județean Tiberiu Lelescu a spus că atât țânțarii, cât și căpușele. pe lângă faptul că deranjează oamenii, ele pot transmite o serie de boli și de aceea ar fi indicat să se acționeze în cel mai scurt timp prin aplicarea unor tratamente chimice cu mijloace aero.

Deși au existat discuții pe seama sumei de 1.250. 000 de lei, consilierul județean Aurel Lăzureanu a declarat că în ultimele două săptămâni s-a tot ocupat de această operațiune pentru că este o necesitate pentru sănătatea cetățenilor. Acesta spune că suma a fost stabilită prin raportarea la valoarea pesticidului, costul orelor de zbor, dar și a consumului de benzină.

Vorbim de combaterea insectelor și a căpușelor pe o suprafață de aproximativ 28.000 de hectare, terenuri care aparțin domeniului public al unităților administrativ teritoriale din județul Timiș.

Ba mai mult, referitor la această problemă, mai multe instituții au făcut sesizări. Este vorba de Direcția Sanitară Veterinară pentru Siguranța Alimentelor Timiș, Direcția pentru Agricultură Județeană Timiș și Direcția de Sănătate Publică.

Proiectul a fost votat, iar suma de 1.250.000 de lei va fi asigurată din bugetul de cheltuieli al CJT prin Direcţia de Prestări Servicii Timiş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*