Ultimele stiri

1 MAI: Cum au petrecut românii Ziua Internaţională a Muncii

mici

Românii au petrecut ziua de 1 mai în parcuri, în locurile special amenajate pentru grătare sau pe litoral, alegând să se relaxeze si să mănânce tradiţionalii mititei la grătar.

Parcurile şi zonele special amenajate pentru grătare au fost pline în întreaga ţară, astfel că românii care au ales să facă grătar de 1 mai au avut parte de relaxare, dar şi de aglomeraţie.

Și la Timișoara, oamenii au luat cu asalt locurile verzi, unde au făcut grătare, iar cea mai mare aglomerație a fost la Muzeul Satului Bănățean, unde mii de timișoreni au venit să mănânce mici, cozonaci secuiești și să-i asculte live pe unii dintre cei mai îndrăgiți cântăreți de muzică populară din Banat, așa cum este Andreea Voica sau Adrian Stanca.

Ziua de 1 Mai a devenit cunoscută în lumea întreagă în urma unor incidente violente produse la Chicago în 1886 şi s-a transformat ulterior în Ziua Internaţională a Muncii, reducerea normei orare zilnice de lucru aflându-se la originea semnificaţiei acestei sărbători.

Anul acesta, Guvernul a decis ca ziua de 2 mai să fie declarată liberă pentru salariaţii din sectorul public, pentru ca ziua de 1 mai să fie legată de weekendul 3-4 mai, scrie Mediafax.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*