Ultimele stiri

10 candidaţi se „bat” pe un loc la Informatică, la Universitatea Politehnica din Timişoara

programator

Nu mai există niciun dubiu! Meseria de programator a devenit preferata tinerilor care reuşesc să promoveze examenul de Bacalaureat. Dovadă stă numărul mare de candidaţi care s-au înscris la domeniul Informatică de la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica din Timişoara. Reprezentanţii instituţiei anunţă că zece candidaţi se „bat” pe un loc la acest domeniu.

Mii de tineri au ales şi anul acesta Universitatea Politehnica Timişoara. Concurenţa la facultăţile universităţii timişorene a crescut cu aproape o treime anul acesta, faţă de 2014. 4.355 de candidaţi s-au înscris pentru cele 2.280 de locuri bugetate.

Cele mai căutate facultăţi sunt Automatică şi Calculatoare (4,2 candidaţi/pe loc, cu domeniul Informatică 10 candidaţi/loc), Ştiinţele Comunicării (3 candidaţi/pe loc), Management (2 candidaţi/pe loc) , Arhitectura (2 candidaţi/pe loc) , Mecanică ( cu domeniul Mecatronică şi Robotică 3 candidati/loc).

Marţi, 21 iulie, este programat examenul la cele trei facultăţi unde admiterea se face pe bază de concurs, iar miercuri, 22 iulie, vor fi afişate rezultatele. În ceea ce priveşte admiterea la facultăţile unde se intră pe bază de dosar, topul candidaţilor va fi afişat marţi, 21 iulie.

“Creşterea numărului de candidaţi este explicată de faptul că tinerii au înţeles că o carieră în inginerie este una de viitor, dar mai ales tinerii au realizat că Universitatea Politehnica este şi va fi un partener de încredere, atât pentru studenţi, cât şi pentru companiile angajatoare din regiune”, a declarat Viorel Şerban, rectorul Universităţii Politehnica Timişoara.

În cazul în care, la unele specializări vor mai rămâne locuri libere după sesiunea iulie, Universitatea Politehnica Timişoara va mai organiza o sesiune de admitere după examenul de bacalaureat din luna august.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*