Ultimele stiri

100.000 de euro este dispusă să dea Primăria Timișoara pentru un imobil din Piața Victoriei

Primăria Timișoara ar putea cumpăra un imobil situat în Piața Victoriei, nr. 8 cu peste 100.000 de euro. Spaţiul are o suprafaţă utilă de aproximativ 216 metri pătraţi, fiind compus din cinci încăperi la parter şi trei la subsol.

Consilierii locali au aprobat vineri propunerea edilului Timișoarei de a cumpăra acest spațiu cu altă destinație, iar consilierii şi-au dat acordul pentru exercitarea dreptului de preempţiune.

„Faţada clădirii şi acoperişul prezintă degradări în anumite porţiuni şi necesită reparaţii. De asemenea, imobilul necesită asanarea instalaţiilor parazitare (alarme, cabluri de electricitate şi de date). Tâmplăria de lemn a vitrinelor a fost înlocuită cu rame din PVC, inadecvate clădirilor istorice protejate. Poarta de acces este păstrată în stare relativ bună, necesitând însă lucrări de recondiţionare”, precizează reprezentanţii Direcţiei de Urbanism.

Spațiul se află într-o clădire monument istoric, iar Direcţia pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional a judeţului Timiş a decis să nu îşi exercite dreptul de preempţiune.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*