Ultimele stiri

100 de locuințe sociale din blocul cumpărat în zona Polonă au fost date în folosință

Primarul Timișoarei a împărțit locuințele sociale din blocul cumpărat anul trecut cu 900.000 de euro, prin licitație, aflat pe strada Polonă. Nicolae Robu a înmânat astăzi primele chei unei familii nevoiașe cu trei copii.

Blocul de pe strada Polonă nr. 19 a avut inițial 129 de garsoniere, dar pentru că încăperile erau mici, din 40 de locuințe cu o cameră au fost amenajate 20 cu câte două camere.

“Sunt 20 de apartamente cu două camere și 89 de unități locative cu câte o cameră. Din cele 89, 10 sunt rezervate pentru a fi atribuite în situații de urgență unor artiști sau altora, sunt un fel de locuințe de serviciu temporare. În total am repartizat 99 de locuințe, din care 20 de apartamente cu două camere și 79 cu o cameră”, a spus Nicolae Robu.

Persoanele care vor locui în bloc sunt oameni nevoiași, oameni cu handicap sau familii care au fost evacuate. Locatarii vor trebui să scoată în fiecare lună din buzunare suma modică de 50 de lei pentru a plăti chiria.

În cazul în care locuitorii blocului nu vor plăti chiria, primarul spune că vor fi scoși afară pentru că  pe listele sociale ale primăriei așteaptă 6600 de persoane.

„Nu vom mai permite să se întâmple ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, când unii nu şi-au plătit chiria luni de zile. Se va interveni foarte prompt”, a explicat primarul.

În ceea ce privește criteriile după care oamenilor le-au fost acordate locuințele, cel mai important criteriu a fost ca titularul să aibă un loc de muncă.

“Cel mai important criteriu a fost ca titularul să aibă un loc de muncă. De aceea au fost niște criterii mai restrictive. A fost și în funcție de condiția locativă, în funcție de numărul de copii. Venitul trebuie să fie sub salariul mediu pe economie neapărat, pentru cazurile sociale. Au putut să solicite locuințe toți cei aflați pe cele cinci liste pentru acordarea de locuințe din fondul locativ de stat, prioritate având evacuații. Studiile superioare s-au punctat în plus”, a spus șeful Biroului Locuințe din cadrul Primăriei Timișoara, Mihai Boncea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*