Ultimele stiri

100 de vinuri dintre cele mai bune din România, înscrise într-o competiție, la Timișoara

vinvest

Peste 20 de producători din întreaga țară au venit la Timișoara pentru a concura pentru a obține medalia pentru cel mai bun vin din România. Cea de-a noua ediție a Concursului Național de Vinuri și Băuturi Alcoolice se desfășoară de astăzi până mâine în cadrul salonului Național de Vinuri Vinvest. Nu mai puțin de 100 de vinuri sunt înscrise în competiție, majoritatea fiind roșii și seci.

Colectivul de oenologi ai Asociației Degustătorilor Autorizați din România au o sarcină grea, în aceste zile, pentru că vor trebui să decidă cui dau medaliile și diplomele pentru cele mai bune vinuri.

Obiectivelr concursului vizează promovarea vinului, a băuturilor alcoolice de calitate. Antrenarea partenerilor din piața vinului și a băuturilor alcoolice într-o competiție benefică în folosul consumatorului, precum și educarea publicului privind caracteristicile și tipicitatea vinurilor românești, obținerea unei imagini reale a pieței vinului și o percepție clară a etichetei românești, educarea publicului în privința consumului și achiziționării unui vin medaliat.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*