Ultimele stiri

11 kg de monede din aur de 24 karate, descoperite de poliţiştii de frontieră în maşina unor timişoreni [Video]

aur

Poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse în autoturismul unor români care veneau din Austria, 800 de monede din aur de 24 de karate. Aurul, în greutate totală de 11,2 kg, a fost predat Trezoreriei Statului, în vederea expertizării detaliate.

Mașina în care erau ascunse monedele, un Wolkswagen, s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad pentru a intra în ţară. Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra maşinii, în care se aflau doi bărbați, de 22, respectiv 65 de ani. Sub capota şi în bordul vehiculului, oamenii legii au găsit 800 monede din aur, inscripţionate Franz Josef, 1915.

Monedele au fost trimise spre expertizare specialiştilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor – Direcţia Metale şi Pietre Preţioase care, în urma expertizei preliminare, au stabilit că piesele sunt confecţionate din aur de 23,6 karate.

Cei doi bărbaţi au declarat că monedele aparţin unor rude din Austria care i-au rugat să le transporte în România.

Cele 800 de monede, în greutate totală de 11,167 kg au fost predate Trezoreriei Statului, in vederea expertizării detaliate, urmând ca în funcţie de rezultatul acesteia să fie stabilită încadrarea juridică a faptei. Cercetările continuă în vederea luării măsurilor legale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*