Ultimele stiri

11 milioane de case nelocuite în Europa. Câţi oameni fără cămin ar putea fi luaţi de pe străzi

Chiar dacă fiecare ţară din Europa se confruntă cu problema oamenilor care ajung în stradă, un nou studiu demonstrează că această problemă ar putea fi rezolvată cu uşurinţă. Peste 11 milioane de locuinţe din Europa sunt în prezent vacante, ceea ce înseamnă că există aproape de trei ori mai multe case goale decât oameni ai străzii.

Studiul a fost realizat de The Guardian şi s-au strâns date din întreaga Europă. Astfel, s-a descoperit că în Spania sunt 3 milioane de locuinţe libere, în Franţa şi în Italia 2 milioane în fiecare, în Germania 1.8 milioane, iar în Regatul Unit sunt în jur de 700.000.

La acest număr s-ar fi putut adăuga şi numărul de locuinţe la care s-au început lucrările dar, din cauza crizei financiare, construcţiile nu au fost niciodată finalizate.

Conform The Guardian, majoritatea locuinţelor sunt apartamente şi case de vacanţă în care proprietarii nu au intrat niciodată, aceştia fiind afectaţi de criza financiară. La acestea se adaugă şi numărul caselor care au fost cumpărate sub formă de investiţie, fără a fi vreodată locuite, dar care nu au putut fi vândute mai departe şi, drept urmare, au rămas vacante.

Mai multe asociaţii, care se ocupă de cazarea oamenilor săraci, au declarat că aceste statistici sunt de-a dreptul şocante, iar numărul caselor care au fost uitate este o adevărată „risipă”.

Chiar dacă nu toate casele sunt potrivite pentru cazarea celor care nu au posibilitatea de a-şi asigura propriul cămin, numărul oamenilor străzii este de 4.1 milioane, conform studiilor Uniunii Europene, ceea ce înseamnă, în teorie, că fiecărei persoană ar putea să i se caute o locuinţă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*