Ultimele stiri

11 timișoreni cu probleme locomotorii au primit scaune rulante adaptate nevoilor lor, din partea unei asociații

 

O şansă în plus spre o viaţă activă. Acesta este cadoul oferit de membrii Fundaţiei Motivation România, timişorenilor cu probleme locomotorii, prin donaţia de scaune rulante, adaptate nevoilor acestora.

11 echipamente complete au fost oferite în cadrul seminarului care s-a desfăşurat ieri şi care a avut ca temă ”Abilităţi de viaţă independentă pentru utilizatorii de scaune rulante”, organizat în cadrul proiectului ”Roţile Schimbării merg mai departe”, finanţat de Agenţia Statelor Unite pentru Dezvoltare Intrenaţională.

Prin acest eveniment, Fundaţia Motivation România încearcă să încurajeze persoanele cu dizabilităţi, utilizatori ai scaunelor rulante, să participe la diverse activităţi sportive, culturale şi recreative. În acest scop, participanţii la seminar au primit echipamente de mobilitate personalizate, care îi vor ajuta să fie independenţi, să iasă din case şi să devină membri activi în comunitatea din care fac parte. Fiecare scaun rulant a fost adaptat de specialişti în conformitate cu diagnosticul şi abilităţile utilizatorului, respectând principiile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Utilizatorii acestora au primit şi instruire pentru folosirea lor de la specialiştii din echipa Motivation Timişoara, precum şi de la kinetoterapeuţi.

Totodată, în cadrul seminarului au fost discutate teme legate de prevenirea complicaţiilor medicale asociate dizabilităţii şi s-au făcut demonstraţii de manevrare a scaunului rulant. Seminarul marchează încheierea proiectului, care a avut drept scop reducerea numărului de utilizatori de scaune rulante imobilizaţi la domiciliu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*