Ultimele stiri

115 sancţiuni pentru taximetriştii din Timiş…într-o singură zi

Poliţiştii Serviciului Rutier au aplicat 115 sancţiuni contravenţionale taximetriştilor de pe raza municipiilor Timişoara şi Lugoj. Aceştia au demarat activităţi de control în trafic pentru verificarea legalităţii desfăşurării transportului rutier în regim ,,taxi”. Au fost controlate 220 de autovehicule şi aplicate 115 sancţiuni contravenţionale.

Ieri, poliţiştii Serviciului Rutier au desfăşurat, pe raza municipiilor Timişoara şi Lugoj, activităţi de control în trafic, în scopul impunerii unui climat de ordine şi siguranţă publică, prin depistarea persoanelor care practică ilegal activitatea de taximetrie, precum şi sancţionarea celor care, deşi sunt autorizaţi, nu respectă regulile de tarifare sau calitatea serviciilor.

În perioada 01 ianuarie – 27 februarie a.c., pe raza judeţului Timiş s-au produs cinci accidente rutiere, în care au fost implicaţi cu vinovăţie conducători de taximetre, soldate cu rănirea uşoară a şapte persoane.

Poliţiştii au acţionat pentru diminuarea pirateriei şi a concurenţei neloiale. Pe parcursul activităţilor s-a urmărit, de asemenea, verificarea modului în care sunt respectate normele legale ce reglementează activitatea de taximetrie.

De asemenea, a fost verificată şi starea tehnică a autovehiculelor taxi şi funcţionarea corectă a aparatelor de taxat.

Cu această ocazie, au fost controlate 220 de autovehicule, fiind aplicate 115 sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor privind transportul în regim de taxi.

Au fost reţinute 6 permise de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare.

La acţiunile de control au participat şi inspectori din cadrul Registrului Auto Român.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*