Ultimele stiri

150 de cercetători din 30 de țări, la Universitatea de Vest din Timișoara

universitatea de vest

Universitatea de Vest din Timișoara organizează, timp de patru zile, în perioada 22 – 25 septembrie, un simpozion internațional în domeniul informaticii care reunește 150 de cercetători din 30 de țări.

“Symbolic and Numeric Algorithms for Scientific Computing – SYNASC 2014” se desfășoară prin Departamentul de Informatică din cadrul Facultății de Matematică și Informatică, împreună cu Institutul de Calcul Simbolic al Universității Johannes Kepler din Linz, Austria și Institutul e-Austria Timișoara.

Pe lângă simpozion sunt organizate șapte workshop-uri și se desfășoară si trei tutoriale. “Cercetarea în domeniul informaticii este una dintre cele mai bune investiții în momentul de față. Ne implicăm, facem schimb de experiență la nivel internațional și venim cu soluții care să aducă plus de valoare într-un domeniu atât de complex. UVT se află pe harta mondială a cercetării, fapt confirmat și de cea mai recentă clasare în topul internațional al universităților”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.

În cele 15 ediții, simpozionul SYNASC a crescut continuu în ceea ce privește participarea și calitatea lucrărilor. Evaluarea lucrărilor se face de către un comitet de program internațional condus de către un chair de program care se schimbă în fiecare an. Anul acesta, chair-ul de program este Franz Winkler de la Universitatea Johannes Kepler din Linz, Austria. Începând cu anul 2005, lucrările selectate și prezentate sunt publicate în fiecare an într-un volum IEEE Computer Society (ISI proceedings).

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*