Ultimele stiri

20 milioane de euro – suma pe care proiectul Timişoara Capitală Culturală Europeană o va primi de la municipalitate, dacă va fi desemnat câştigător

tm2021

În cazul în care Timişoara va fi desemnată câştigătoare a titlului de Capitală Culturală Europeană, reprezentanţii municipalităţii vor să aloce 20 de milioane de euro pentru promovarea proiectelor culturale ale oraşului, până în anul 2022.

Astfel, ieri, în plenul Consiliului Local Timişoara s-a votat un proiect de hotărâre privind aprobarea candidaturii oraşului şi a angajamentului de susţinere financiară în perioada 2017 – 2022 pentru participarea capitalei Banatului la acţiunea Uniunii Europene „„Capitală Europeană a Culturii” pentru anul 2021 în România, în cazul în care Timişoara este declarat oraş câştigător.

Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, cele 20 de milioane de euro vor fi alocate după cum urmează: 1,6 milioane de euro în anul 2017, 1,8 milioane de euro în 2018, 3,6 milioane de euro în 2019, 5,4 milioane de euro în 2020, 6 milioane de euro în 2021 şi 1,6 milioane de euro în 2022.

„Această sumă nu va afecta bugetul anual dedicat sectorului cultural local şi se va constitui într-un fond special din cadrul bugetului oraşului. În cazul în care Municipiul Timişoara este desemnat oraş câştigător al titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021, suma previzionată reprezintă o garanţie în faţa juriului internaţional privind determinarea autorităţilor de a implementa proiectul”, scrie în proiectul de hotărâre votat de aleşii locali ieri.

Suma de 20 de milioane de euro reprezintă doar 46 % din bugetul total al proiectului Capitală Europeană a Culturii 2021, dezvoltat de către Timişoara, restul fondurilor fiind alocate de la Uniunea Europeană, Guvernul României, Consiliul Judeţean Timiş şi sponsori.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*