Ultimele stiri

21.000 de timişoreni la concertele din cadrul Festivalului de Jazz din Piaţa Victoriei

jazz tm

A treia și ultima zi a festivalului timișorean de jazz s-a încheiat în aceeași notă cu care a și început: cu multă energie și entuziasm pe măsură. Nu mai puțin de 8.000 de oameni au venit, aseară, la scena festivalului pentru a-i aplauda în picioare pe toți artiștii care au încheiat regalul muzical din centrul Timișoarei.

Exit OZ au fost primii care au bucurat spectatorii. Cu un stil muzical foarte diferit de tot ce se aude în România, trupa timișoreană este un proiect de jazz contemporan. Deja familiari cu publicul, aceștia au creat o atmosferă extraordinară cu ajutorul muzicii lor, o îmbinare perfectă între mai multe stiluri muzicale.

Saxofonul lui Guillaume Perret și The Electric Epic Band i-au ridicat în picioare pe toți cei prezenți, care, timp de o oră și jumătate, s-au mișcat pe ritmurile inovatoare de jazz contemporan, funk și metal. Pregătirea muzicală a artistului a început cu muzica clasică, a trecut la jazz, descoperind apoi multe posibilități sonore.

Piața Victoriei s-a înfiorat când vocea puternică a Diannei Reeves s-a auzit pe scena festivalului. Publicul a fost în extaz, a cântat și a dansat alături de ea din toată inima. Câștigătoare a 5 premii Grammy, dintre care ultimul pentru albumul „Beautiful life”, Dianne Reeves s-a bucurat de o primire călduroasă și un public receptiv la sensibilitatea artistei, ritmurile de jazz cucerindu-i pe toți cei prezenți în Piața Victoriei până târziu în noapte.

JazzTM 2015 se încheie după trei zile de jazz care au adus la concerte peste 21.000 de oameni. Cea de-a patra ediție a festivalului va avea loc perioada 01-03 iulie 2016.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*