Ultimele stiri

23 de jurnalişti au fost arestaţi în Turcia

23 de jurnalişti au fost arestaţi în Turcia, în timpul unor percheziţii la sediile mai multor publicaţii şi posturi de televiziune care fac parte dintr-un trust media ce critică politica preşedintelui Recep Erdogan. Autorităţile susţin că jurnaliştii încurajau organizarea unei lovituri de stat. Jurnaliştii spun, însă, că acţiunile poliţiei fac parte din strategia şefului statului de a cenzura presa, informează Digi24.ro.

Arestarea jurnaliştilor turci a provocat furia colegilor din trustul de presă. Aceştia au protestat în sediul unui cotidian al cărui redactor-şef fusese ridicat de poliţie.

„Se iau măsuri care vizează ziare, televiziuni şi canale media pentru a le închide gura celor care critică. Se dau legi, toată lumea e suspectă, iar pasul următor este suspendarea Parlamentului, pentru că libertatea de expresie se bazează pe doi piloni. Unul este presa, celălalt e Parlamentul”, a spus Ekrem Dumanli, redactor-şef al ziarului „Zaman”.

Oficialii de la Ankara susţin că arestarea jurnaliştilor este justificată, fiindcă aceştia ar fi vrut să organizeze o lovitură de stat.

Operațiunea a fost declanșată la două zile după ce pe Twitter a fost postat un mesaj care anunța o acţiune a poliției împotriva a 150 de ziariști afiliați mișcării clericului Fethullah Gulen. Predicatorului islamist este unul dintre cei mai virulenţi oponenţi ai preşedintelui turc şi, în prezent, este exilat în Statele Unite. Guvernul de la Ankara l-a acuzat că pune la cale o lovitură de stat, scrie aceeași sursă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*