Ultimele stiri

Noi lupte în Consiliul Local pe tema proiectelor suplimentare. Care a fost enigma consilierilor legată de Parcul Copiilor

consiliul local timisoara

Un nou punct suplimentar pe ordinea de zi a plenului reunit la Consiliul Local naște scântei. Și de această dată este voba despre eternul subiect al întreținerii spațiilor verzi, pentru care nici acum nu s-a ajuns la un consens.

Acum, primarul Nicolae Robu a cerut votarea unui act adițional care prevede suplimentarea bugetului pentru întreținerea parcurilor din zona centrală a orașului. Astfel, prin acest punct, practic, se cere creșterea sumei de la aproximativ 580.000 de lei la aproximativ 1.300.000 lei. Totuși această sumă ar fi una cadru, despre care Robu spune că nu este neapărat să fie consumată în totalitate, dar banii sunt necesari ca să nu existe riscul ca cei ce se ocupă de îngrijirea spațiilor verzi, în speță Horticultura, să rămână neplătiți.

„După cum ați putut remarca nu aveți o listă de priecte pe ordinea de zi, totuși, aveam nevoie de aprobare a unui act de aprobare la contractul pe care l-am aprobat cu Horticultura. Pentru ca Horticultura să facă lucrări și în următoarele patru luni e nevoie de fonduri suplimentare. Actul adițional pe care vă rog sa-l aprobți susține că suma 1351612,90 lei . Este o sumă cadru, din ea se plătește o sumă în funcție de lucrările care vor fi efectuate. 585.000”, a explicat primarul Robu.

Cu toate acestea, consilierii PSD nu au prea fost de acord cu primarul Nicolae Robu. Social-democratul Dan Idolu a replicat:Apreciem interesul domnului primar pentru spațiile verzi din Timișoara. Dar noi în septembrie am votat vreo valoare a contractului? Noi am votata atribuirea directă cărea Horticola. Dacă nu am votat atunci, de ce să votăm acum?” . Ulterior, acesta a propus votarea unui plafon, nu modificarea contractului. Consilierii au fost de acord, acceptând amendamentul, iar după discuții de aproximativ două ore, în care consilierii PSD s-au tot pendulat prin sală, fără ca mai mulți dintre ei să voteze, proiectul a căzut pentru că nu a fost cvorum.

Discuțiile s-au aprins, iar consilieri din cele două tabere au început să ridice tonul,  timp de câteva minute discuțiile continuând, fără a se ajunge, însă, la vreun consens.

Totuși, Parcul Copiillor a generat noi discuții. Asta după ce s-a aflat că până în momentul de față acesta nu se afla în niciun contract, dar că a fost îngrijit de Horticultura “prin bunăvoință”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*