Ultimele stiri

260 de persoane inactive din Regiunea Vest beneficiază de cursuri de formare profesională

Ṣomerii şi persoanele aflate ȋn căutarea unui loc de muncă se pot ȋnscrie la cursuri de formare profesională. De aceste cursuri pot beneficia 260 persoane inactive din Regiunea Vest, județul Timiș. Este vorba de 180 șomeri, dintre care 114 șomeri de lungă durată; 20 șomeri peste 45 ani; 60 șomeri tineri și 37 șomeri de lungă durată tineri.

Proiectul este co-finanţat prin Fondul Social European, iar obiectivul general al proiectului vizează creșterea nivelului ocupabilității, adaptabilității și mobilității pe piața muncii pentru 260 persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă și șomeri, printr-un program integrat de măsuri de ocupare.

Principalele activități prevăzute în cadrul proiectului sunt informarea și consilierea profesională individuală sau de grup pentru 260 persoane, organizarea de programe de formare profesională: (electrician exploatare medie și joasă tensiune, frizer–coafor–manichiurist–pedichiurist; bucătar; măcelar; operator calculator electronic și rețele; contabil; inspector/referent resurse umane), medierea și plasarea pe piața muncii pentru 100 de persoane participante la proiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*